Beveilig je ICT
Hoe meer data binnen je organisatie, hoe groter de kans op datalekken, aanvallen en zwakke plekken. Het MKB en grootzakelijk wordt steeds vaker slachtoffer van cyberaanvallen. Criminelen denken vaak flink geld te kunnen vangen door bedrijven aan te vallen. Uit het onderzoek van het CBS blijkt dat 1 op de 5 bedrijven te maken krijgt met cybercrime. De cyberaanvallen blijven jaarlijks stijgen met gemiddeld 40%. Er worden meer cybercrime delicten geregistreerd bij de politie dan woninginbraken.
Cybercrime heeft vaak een enorme impact en een grote nasleep wanneer gegevens of andere gestolen data op het dark web worden doorverkocht. Zo kan je bedrijf dus meerdere keren slachtoffer worden van een dezelfde misdaad en dit kan uiteindelijk erg veel geld gaan kosten. Cybercrime kost bedrijven binnen het MKB miljoenen euro’s. Jaarlijks loopt de Nederlandse economie naar schatting 8,8 miljard euro schade op. Naast het verloren geld, vergeet niet de reputatieschade die je op kunt lopen.
Het MKB is vaak slachtoffer van cybercrime. Veel MKB’s hebben minder goede beveiligingsprotocollen waardoor criminelen makkelijk hun slag kunnen slaan ten op zichtte van grote, wereldwijde bedrijven. Daarnaast zien we de percentages ook stijgen bij grote bedrijven. Cybercriminelen worden steeds slimmer.
Er zijn verschillende manieren om je organisatie goed te beveiligen. Van werkplekbeveiliging tot serverbeveiliging.
Beveilig je werkplek.
Basis werkplek beveilig software.
Doormiddel van werkplek beveiliging software op je pc of laptop is de apparatuur beschermt tegen gerichte aanvallen van buitenaf en voorkomt data lekken. De software waarschuwt als je op een onbeveiligde link klikt of een onbetrouwbare website of bijlage opent.
MFA
Vaak kun je van buitenaf inloggen met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord. Een sterk wachtwoord is de eerste stap om te voorkomen dat hackers het werkaccount kunnen overnemen. Het is nog beter om gebruik te maken van een Multi Factor Autentification, een verificatie in meerdere stappen. Naast het wachtwoord geef je toegang met een app, sms of een e-mail.
Wanneer een hacker het wachtwoord ergens heeft weten te achterhalen, dan kan door een Multi Factor Authentication de hacker nog steeds geen toegang krijgen tot het bedrijfsaccount. Zo is de verbinding nog veiliger.
Blijf up to date
Om een werkplek goed te kunnen beveiligen is het belangrijk om Windows en de software van 3e partijen up-to-date te houden. Zijn de software updates niet in orde, dan is het niet mogelijk om uw werkplek goed te beveiligen. Door middel van werkplekbeheer zorgen wij dat u altijd werkt met de nieuwste versie van de geïnstalleerde software.
Beveiligen van e-mail
Onderzoek wijst uit dat e-mail de plek is waar cybercriminelen het vaakst binnenkomen.
Microsoft veilig e-mailen is een losse toepassing die Van der Hoff ICT per gebruiker kan activeren op de huidige Microsoft 365 licentie zodat je verzekerd bent om veilig te e-mailen.
Alle bijlagen, koppelingen en links gaan eerst door een filter bij Microsoft. Microsoft scant op mogelijke bedreigingen waarna de e-mail wordt veilig bevonden of wordt tegen gehouden. Mocht de filter een geïnfecteerde e-mail tegen komen plaatst Microsoft de e-mail in quarantaine en kan alleen vrij worden gegeven door de beheerder. Naast het scannen op bedreigingen is het ook mogelijk om veilig versleutelde berichten te verzenden en ontvangen binnen en buiten de organisatie.
Beveilig de server.
Server beveiliging
Zijn de werkplekken beveiligd maar nog niet de server(s)? Een server zorgt voor het opslaan, verwerken en uitwisselen van gegevens van jouw onderneming. De serverbeveiliging software is speciaal ontwikkeld voor servers en sluit mooi aan op de basis beveiliging voor werkplekken. Deze serverbeveiliging zorgt voor een veilige overdacht van data en kan cyberaanvallen gericht blokkeren. Ook hierbij is het belangrijk om de server te updaten. Doormiddel van serverbeheer zorgen wij ervoor dat de server altijd up-to-date is.
Beveilig het netwerk.
Firewall
Firewall, de uitsmijter van het bedrijfsnetwerk. Het kleine kastje achter de internet aansluiting zorgt ervoor dat er geen netwerkverkeer zonder toestemming langs je heen kan glippen. De firewall filtert het inkomende verkeer op virussen, onveilige software, spam en cyber aanvallen. Zonder firewall wordt de deur wagenwijd open gezet voor gevaren van buitenaf. Een firewall is dan ook erg belangrijk om bedrijfseigendommen te beschermen.
VPN
Steeds meer bedrijven bieden hun werknemers de mogelijkheid om vanuit huis te werken. Door een VPN-verbinding kunnen werknemers veilig op het netwerk van hun werkgever inloggen. Werknemers merken niets van de VPN-verbinding en kunnen veilig bij de bedrijfsdata en bedrijfsapplicaties. Op deze manier worden werknemers niet beperkt in hun werkzaamheden wanneer zij anders dan op kantoor aan de slag willen.
Wifi beveiliging
Om je wifi verbinding te beveiligen hebben wij het Wifi service abonnement. De wifi zenders worden structureel voorzien van de meest recente firmware en beveiligingsupdates. Daardoor zijn de wifi zenders altijd up-to-date en heb je altijd een betrouwbaar wifi netwerk.
Is de beveiliging van jouw onderneming in orde? Wij helpen je graag met het juiste advies op maat.
Meer ICThema's
Verschillen tussen EDR, XDR en MDR
EDR, XDR en MDR: Bescherm je bedrijf tegen cyberaanvallen In de ICT-wereld en in de cybersecurity wordt veel gebruikgemaakt...
Lees meerEven voorstellen… – Milan Bakker
Vandaag stellen we aan jullie voor: Milan Bakker In september is Milan Bakker gestart als stagiair bij Van der...
Lees meer